Aceasta politica se refera la cookie-urile folosite in website-urile si aplicatiile operate de catre Biofarm S.A si se completeaza cu Termenele si Conditiile, precum si cu Nota de informare privind prelucrarea datelor.

Ce scop au cookie-urile?

Puteți naviga mai usor si mai rapid pe un site care isi aminteste de dumneavostră, decat pe unul care nu vă recunoaște. De aceea, majoritatea site-urilor pe care le stiți si le utilizați, folosesc cookie-uri.

Ce sunt cookie-urile si ce categorii exista?

Un cookie este un fisier alfanumeric de dimensiuni mici care este stocat pe browser-ul dispozitivului dumneavoastra cand accesati un site web. Cookie-urile pot fi utilizate de exemplu pentru identificarea respectivului dispozitiv sau pentru a asigura afisajul complet si corect al site-ului nostru web. Cookie-urile ne ajuta, de asemenea, sa furnizam serviciile integrate in site-ul web, sa personalizam continutul, precum si sa personalizam si sa analizam reclamele. Cookie-urile pot fi impartite in 4 categorii, raportat la functia si utilizarea lor.

  1. Folosim cookie-uri necesare pe site-urile noastre web, astfel incat sa puteti naviga prin site si sa folositi functiile de baza. In primul rand, sunt necesare pentru că asigură functionarea corecta a site-ului web. Acestea sunt active in mod automat, nefiind conditionate de acordul vizitatorului.
  2. Folosim cookie-uri de performanta pentru a imbunatati utilizarea site-ului nostru web. Aceste cookie-uri colecteaza informatii despre utilizarea paginilor noastre web de exemplu, browserul de internet si sistemul de operare utilizate, numele domeniului site-ului web din care provin, numarul de vizite, durata medie a vizitelor si paginile apelate. Am inclus aici si cookie-urile plasate pentru a va afisa publicitate nepersonalizata (care retin faptul ca o reclama a fost afisata), precum si cele care ne masoara audienta pe site (fara insa a include componenta demografica, ori de segmentare a audientei), intrucat fara masurarea traficului site-ul nostru nu își atinge scopul, iar regulile de protectie a vietii private nu sunt destinate a bloca afisarea publicitatii.
  3. Folosim cookie-uri de analiza pentru a imbunatati experienta de navigare pe site-ul nostru web. Cookie-urile de analiza colecteaza informatii despre modul in care vizitatorii folosesc o pagina de internet, cum ar fi: ce pagini sunt cele mai populare, ce metoda de conectare a paginilor este cea mai eficace si daca utilizatorii primesc mesaje de eroare de la paginile de internet. Aceste cookie-uri ne permit sa oferim utilizatorilor o experienta de utilizare de inalta calitate si au rolul de a contribui la imbunatatirea modului in care funcționeaza pagina noastra de internet, precum si la segmentarea demografica a audientei, care, mai departe, este folosita in personalizarea publicitatii, doar daca acest scop este permis.
  4. Folosim cookie-uri de publicitate pentru a va furniza continut relevant si specific. Cookie-urile de publicitate sunt folosite, de asemenea, pentru a masura si controla eficienta campaniilor de publicitate. Cookie-urile de marketing inregistreaza daca un site web este vizitat si ce continut este utilizat. Aceste informatii pot fi, de asemenea, partajate cu terte parti, cum sunt agentii de publicitate, si sunt adesea conectate cu functii ale site-ului ale tertilor (cookies ale tertilor).

Cum puteti sterge cookie-urile si sa dezactivati urmarirea?

Puteti utiliza setarile browser-ului dumneavoastra pentru a sterge cookie-uri individuale sau pe toate. Suplimentar, veti primi informatii si instructiuni privind prevenirea depozitarii cookie-urilor in avans, in functie de browser-ul dumneavoastra: Mozilla Firefox І Internet Explorer І Google Chrome І Opera І Safari  Puteti, de asemenea, sa administrati individual cookies de publicitate pe mai multe activitati si functii. Pentru aceasta, folositi instrumentele utilizator adecvate care va sunt disponibile la Despre Ads sau Alegerile dumneavoastra online sau Publicitate prin retea.

Folosirea cookie-urilor de personalizare a publicitatii este un standard actual la multe dintre site-urile importante pe care le vizitati. Publicitatea de acest tip ne ajuta sa ajungem la categoriile de clienti interesati de un anumit tip de produs, catre care se afiseaza reclamele respective.

De regula, informatiile despre categoriile care definesc plaja de utilizatori interesati nu sunt date personale, dar profilul care se creeaza despre vizitatori are la baza datele colectate prin intermediul cookie-urilor de profilare publicitara, intra in categoria datelor personale. Cum aceste cookie-uri sunt plasate de servicii controlate de noi rezulta ca profilarea (care este o prelucrare de date personale) prin intermediul acestor cookie-uri este efectuata de noi, ca operator de date. Puteti opta sa nu fiti profilat de Google in scop publicitar, accesand https://www.google.com/settings/ads

Majoritatea browser-elor au o asa-numita functie „Do Not Track” (nu urmariti) care va permite sa specificati ca nu doriti sa fiti „urmarit” de site-urile web. Cand aceasta functie este activata, browserul respectiv notifica retelele, site-urile web si aplicatiile de publicitate ca nu doriti sa fiti urmarit in scopul publicitatii pe baza comportamentala sau similara. Informatii si instructiuni cum sa editati aceasta functie puteti obtine, in functie de furnizorul dumneavoastra de browser: Mozilla Firefox І Internet Explorer І Google Chrome І Opera І  De asemenea, puteti preveni incarcarea implicita a asa-numitelor scripts. NoScript add-on permite executarea JavaScript, Java si altor plug-ins numai pentru domeniile de incredere selectate de dumneavoastra. Informatii si instructiuni despre cum sa editati aceasta functie puteti obtine in functie de furnizorul dumneavoastra de browser (de ex. Mozilla Firefox)

Tertii ce au acces la datele personale din site-ul www.biofarm.ro

Acest site utilizeaza Google Analytics, un serviciu de analiza web furnizat de Google, Inc. („Google”).

Google Analytics foloseste cookies pentru ne ajuta sa analizam constant modul in care utilizatorii utilizeaza site-ul nostru. Informatiile generate de cookie despre utilizarea site-ului web (inclusiv adresa dvs. IP) vor fi transmise si stocate de Google pe serverele din Statele Unite.

Google va utiliza aceste informatii in scopul evaluarii utilizarii site-ului web, al compilarii rapoartelor privind activitatile site-ului web pentru operatorii de site si in furnizarea altor servicii legate de activitatea site-ului web si de utilizarea internetului. Google poate, de asemenea, sa transfere aceste informatii unor terte parti, in cazul in care acest lucru este cerut prin lege sau in cazul in care aceste terte parti proceseaza informatiile in numele Google. Google nu va asocia adresa IP cu alte date detinute de Google. Puteti refuza utilizarea cookie-urilor prin selectarea setarilor corespunzatoare din browserul dvs.

De asemenea, sunt utilizate serviciile Google Maps care integreaza hartile de la furnizorul de servicii „Google Maps” de la Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA („Google”). Datele prelucrate de Google pot include adresa IP si locatia dvs., care pot fi procesate in Statele Unite. Cu toate acestea, aceste date nu vor fi colectate fara consimtamantul dvs. (acest lucru depinde de setarile dispozitivului dvs.). Informatii suplimentare despre Google Maps pot fi gasite in Politica de confidentialitate https://www.google.com/policies/privacy/Opt-Out: https://adssettings.google.com/authenticated

Alti terti ce au acces la datele dumneavoastră sunt: Google Adwords ( Double Click) ce reprezinta furnizor de servicii de promovare si marketing. DoubleClick este un serviciu Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA („Google”). DoubleClick utilizeaza cookie-uri pentru a va prezenta publicitate relevanta.

Un numar de identificare pseudonim (ID) este alocat browserului dvs. pentru a verifica ce anunturi au fost afisate in browserul dvs. si ce anunturi au fost descarcate.  Cookie-urile nu contin informatii personale. Utilizarea cookie-urilor DoubleClick ii permite exclusiv Google si site-urile partenerilor sai sa plaseze anunturi pe baza vizitelor anterioare pe celelalte site-uri ale noastre. Informatiile generate de cookie vor fi transmise si stocate pe servere in Statele Unite de catre Google pentru analiza.

Un transfer de date de catre Google catre terte parti are loc doar in baza reglementarilor legale sau ca parte a prelucrarii datelor de comanda. In niciun caz Google nu va va combina datele cu alte date colectate de Google. Puteti preveni stocarea cookie-urilor prin selectarea setarii corespunzatoare din software-ul browserului dvs. cu toate acestea, ca masura de precautie, am dori sa subliniem ca in acest caz s-ar putea sa nu puteti utiliza in totalitate toate functiile paginilor noastre web. De asemenea, puteti sa obiectati sau sa impiedicati colectarea de date generate de cookie-uri si legate de utilizarea de catre dvs. a site-urilor web, precum si prelucrarea acestor date de catre Google, descarcand si instaland pluginul browser disponibil la urmatorul link din sectiunea „Extensia de dezactivare DoubleClick „.

Cine este responsabil pentru protectia datelor la Biofarm S.A?

Ofiterul nostru responsabil cu protectia datelor este Cristiana Deca si poate fi contactata la dpo.biofarm@biofarm.ro

 PREZENTARE GENERALĂ COOKIE-URI

Mai jos este o listă completă a cookie-urilor utilizate pe site-ul web al Biofarm:

Cookie-uri necesare

DENUMIRE PERSISTENȚĂ/DURATA DESCRIERE SURSA
cookielawinfo-checkbox-necessary 1 an Cookie-uri care țin evidența modulelor cookie pe care le-ați aprobat. WordPress
cookielawinfo-checkbox-non-necessary 1 an Cookie-uri care țin evidența modulelor cookie pe care le-ați aprobat. WordPress
viewed_cookie_policy 1 ora Acest cookie controlează dacă ați citit politica noastră privind modulele cookie Valorile posibile sunt da și nu. WordPress

 

Cookie-uri statistice

DENUMIRE PERSISTENȚĂ/DURATA DESCRIERE SURSA
_ga 2 ani Acest cookie este utilizat pentru a identifica utilizatorii unici (ID) google
_gat 10 minute Acest cookie este pentru a accelera rata de solicitare/limitarea colectării de date pe site-uri cu trafic mare. google
_gid 24 h Acest cookie este responsabil pentru urmărirea comportamentului utilizatorului. google

 

Drepturile dumneavoastra privind prelucrarea datelor personale

Ca persoana vizata aveti drepturi legale specifice cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectam de la dvs. Biofarm va va respecta drepturile individuale si se va ocupa de interesele dumneavoastra in mod corespunzator.

Dreptul de retragere a consimtamantului: Va puteti retrage consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, in orice moment.

Dreptul la rectificare: Puteti obtine de la noi rectificarea datelor cu caracter personal care va privesc. Facem eforturi rezonabile pentru a pastra datele cu caracter personal care sunt utilizate continuu si care sunt in posesia sau controlul nostru – exacte, complete, actuale si relevante, pe baza celor mai recente informatii disponibile pentru noi.

Dreptul la restrictie: Puteti obtine de la noi restrictia de prelucrare a datelor cu caracter personal, daca:

  • contestati corectitudinea datelor cu caracter personal pentru perioada in care noi trebuie sa verificam exactitatea,
  • prelucrarea este ilegala si solicitati restricționarea prelucrarii mai degraba decat stergerea datelor cu caracter personal,
  • nu mai avem nevoie de datele dvs cu caracter personal, dar dvs le solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept, sau
  • va opuneti prelucrarii in perioada in care verificam daca motivele noastre legitime au intaietate fata de ale dvs.

 Dreptul de acces: Ne puteti cere informatii cu privire la datele cu caracter personal pe care le detinem despre dumneavoastra, inclusiv informatii cu privire la ce categorii de date cu caracter personal avem  in posesie sau control, pentru ce sunt folosite, de unde le-am colectat, daca nu sunt colectate direct de la dvs si cui i-au fost dezvaluite, daca este cazul. Puteti obtine un exemplar de la noi, gratuit, continand datele cu caracter personal pe care le detinem despre dvs. Ne rezervam dreptul de a percepe o taxa rezonabila pentru fiecare exemplar suplimentar pe care l-ati putea solicita.

Dreptul la portabilitate: La cerere, vom transfera datele cu caracter personal catre un alt operator, acolo unde este posibil dpdv tehnic, cu conditia ca prelucrarea sa se bazeze pe consimtamantul dvs sau sa fie necesara pentru executarea unui contract. Mai degraba decat sa primiti un exemplar cu datele dvs. cu caracter personal, puteti solicita sa va transferam datele direct catre alt operator, specificat de dvs.

Dreptul la stergere: puteti obtine de la noi stergerea datelor cu caracter personal, in cazul in care:

–       datele dvs personale nu ne mai sunt necesare in raport cu scopurile pentru care au fost colectate sau sunt prelucrate in alt mod;

–       aveti dreptul de a va opune prelucrarii ulterioare a datelor cu caracter personal (a se vedea mai jos) si sa va executati acest drept de obiectie la prelucrare;

–      datele cu caracter personal au fost prelucrate in mod ilegal;

Cu exceptia cazului in care prelucrarea este necesara

–       in vederea indeplinirii unei obligatii legale care necesita prelucrarea de catre noi;

–       in special pentru cerintele legale de pastrare a datelor;

–      pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept.

Dreptul de opozitie: Ati putea obiecta – in orice moment – la prelucrarea datelor cu

caracter personal datorita situatiei dvs. speciale, cu conditia ca prelucrarea sa nu se bazeze pe consimtamantul dumneavoastra, ci pe interesele noastre legitime sau cele ale unei terte parti. In acest caz, nu vom mai procesa datele cu caracter personal, daca nu putem demonstra motive intemeiate, legitime si un interes major pentru prelucrarea sau pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept. Daca va opuneti prelucrarii, va rugam sa specificati daca doriti stergerea datelor cu caracter personal sau restrictia prelucrarii acestora de catre noi.

Dreptul de a depune o plangere: In cazul unei pretinse incalcari a legislatiei in vigoare privind confidentialitatea, puteti depune o plangere la autoritatea de supraveghere pentru protectia datelor Date de contact:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, Bucuresti, Romania

Email:anspdcp@dataprotection.ro

Va rugam sa retineti

Perioada de timp: Vom incerca sa onoram cererea in termen de 30 de zile. Cu toate acestea, perioada poate fi prelungita din motive specifice referitoare la dreptul legal specific sau complexitatea solicitarii.

Restricționarea accesului: In anumite situatii, este posibil sa nu putem sa va acordam acces la toate sau parte din datele cu caracter personal, din cauza prevederilor legale. Daca vom refuza solicitarea dvs. de acces, va vom informa cu privire la motivul refuzului.

Imposibilitatea identificarii: In unele cazuri, este posibil sa nu putem sa va cautam datele cu caracter personal, din cauza elementelor de identificare furnizate in cererea dumneavoastra.

In astfel de cazuri, in care nu va putem identifica drept persoana vizata, nu suntem in masura sa dam curs solicitarii dvs. de a exercita drepturile legale asa cum sunt descrise in aceasta sectiune, daca nu furnizati informatii suplimentare care sa permita identificarea dumneavoastra.

Exercitarea drepturilor dvs legale: Pentru a va exercita drepturile legale, va rugam sa contactati Responsabilul nostru cu Protectia Datelor in scris sau sub forma de text, scriind un email la dpo.biofarm@biofarm.ro

Nota de final

Va rugam sa recititi acest document, deoarece vom posta orice schimbari sau update-uri pe aceasta pagina.

Aceasta versiune a fost actualizata la data de 29.11.2019