Echilibrul dintre stiinta si natura
peste 90 de ani de traditie si stiinta

ro / eng

NOTA DE INFORMARE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR

 

 

 

Acest site apartine si este administrat de compania Biofarm S.A cu sediul in Bucuresti, Str. Logofatul Tautu Nr. 99,  sector 3, inmatriculata in Registrul Comertului sub nr. J40/199/1991 cod fiscal nr. 341563, cont nr. denumita in continuare Biofarm.

 

Biofarm se angajeaza sa protejeze confidentialitatea utilizatorilor nostri si se straduieste sa ofere o experienta sigura pentru utilizatori. Aceasta nota de informare descrie modul in care colectam si folosim datele personale colectate in interioriul companiei.
Prin utilizarea acestui site sunteti de acord cu colectarea, prelucrarea si transferul datelor dvs., conform descrierii din aceasta politica de confidentialitate.

Daca nu doriti ca informatiile dvs. sa fie colectate, utilizate si transferate conform celor descrise de aceasta politica, va puteti exprima opinia printr-un mail la dpo.biofarm@biofarm.ro
Informatiile colectate pe site-urile si aplicatiile noastre sunt stocate in Uniunea Europeana si sunt supuse Regulamentului 679/2016.

 

Suntem incantati ca sunteti interesati de compania, produsele si serviciile noastre si dorim sa va furnizam cateva informatii cheie privind abordarea noastra privind protejarea datelor  dumneavoastra personale.

Personalul nostru si furnizorii de servicii desemnati se orienteaza catre confidentialitate si respecta prevederile Regulamentului UE privind protectia generala a datelor (GDPR) si altor reglementari relevante privind protectia datelor.

Luam in serios protectia datelor dumneavoastra personale si respectam cu strictete regulile legilor privind protectia datelor. 

Explicatie: "Date personale" inseamna orice informatie referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila (persoana vizata), de exemplu, nume, adresa fizica, date de contact, ID utilizator, adresa IP, inregistrari foto si video, etc. 

Urmatoarea declaratie va ofera o prezentare generala a modului in care intentionam sa va protejam datele.

Utilizarea si circulatia datelor personale

Orice date personale pe care ni le furnizati prin intermediul site-ului nostru sau al altor canale vor fi utilizate numai pentru corespondenta cu dumneavoastra si vor fi colectate, prelucrate si salvate exclusiv in scopul dorit la trimiterea datelor. In plus, vom utiliza aceste date pentru a ne actualiza baza de date si va vom trimite, in masura permisa de lege, oferte ocazionale si va vom informa despre noi produse, servicii si alte elemente care ar putea fi de interes pentru dumneavoastra. Puteti revoca oricand consimtamantul dumneavoastra cu privire la aceasta utilizare a datelor dumneavoastra personale prin contactarea directa la adresa noastra.

 

 

Informatiile pe care le colectam

1.     Colectam informatii despre dvs. atunci cand accesati site-ul nostru www.biofarm.ro  prin intermediul identificatorilor online (cookie-uri; IP).

 

Website-ul colecteaza in mod automat anumite informatii si le stocheaza in fisiere-jurnal. Aceste informatii includ adresa de protocol internet (IP), locatia generala in care se afla computerul sau dispozitivul dumneavoastra (la nivel de oraş), tipul de browser, sistemul de operare, momentul accesarii, link-ul paginii accesate, istoricul de vizualizare al paginilor website-ului nostru, informatii despre dispozitiv, programe vizualizate, id dispozitiv (notificari si identificare), timestamp, cerere/actiune. 

Folosim aceste informatii pentru a ne putea concepe site-ul in asa fel incat sa se adapteze mai bine la nevoile utilizatorilor noștri. De asemenea, este posibil sa va folosim adresa IP pentru a putea contribui la diagnosticarea problemelor legate de serverele noastre si pentru a ne administra pagina de internet, pentru a analiza tendintele, pentru a urmari miscarile vizitatorilor si pentru a culege informatii demografice generale care sa ne sprijine in identificarea preferintelor vizitatorilor. Temeiul prelucrarii este interesul nostru legitim de a monitoriza activitatea pe site si a asigura securitatea site-ului. Datele sunt pastrate timp de doi ani de la data vizitei. De asemenea, pagina noastra de internet utilizeaza cookie-uri, despre care puteți citi in Politica de cookie-uri.

2. Colectam informatii despre dvs. atunci cand utilizati adresele noastre de contact pentru a coresponda: nume, prenume, e-mail, numar de telefon

Folosim aceste informatii pentru a va putea oferi suport in solicitarile pe care le adresati companiei noastre. Temeiul prelucrarii este interesul dvs. legitim de a avea acces la informatii despre produsele si serviciile noastre.  Datele sunt pastrate un an de zile, daca nu intervine un contract intre parti sau orice alta obligatie legala.

3. Colectam informatii despre dvs. atunci cand cumparati produse de la noi: nume, prenume, numar de telefon, adresa de email, adresa de livrare.aici.

Folosim aceste aceste informatii despre dvs. pentru toate activitatile legate de procesarea, transmiterea, livrarea comenzilor. Datele de livrare sunt in general partajate cu firmele de curierat care transporta produsele comandate de dvs. De asemenea datele sunt folosite si pentru indeplinirea obligatiilor fiscale (emitere factura, storno, retur etc). Temeiul legal al prelucrarii datelor in contextul comenzii este, contractul dintre parti, pe care il poti citi in sectiunea Termeni si conditii. Pentru emiterea facturilor temeiul prelucrarii este obligatia legala. In contextul acestei prelucrari datele personale sunt pastrate 10 ani conform obligatiilor fiscale in vigoare.

4. Colectam informatii despre dvs. atunci cand depuneti CV-ul pentru unul dintre locurile de munca disponibile in compania noastră: nume, prenume, adresa, varsta, adresa de e-mail, numar de telefon si experienta profesionala

Folosim aceste aceste informatii despre dvs. pentru toate activitatile legate de recurtarea din cadrul companiei Biofarm S.A. Pentru interviuri, teste si orice alte activitati ce tin de procesul de angajare. Temeiul legal al prelucrarii este interesul legitim al companiei. Pentru campaniile de recurtare, datele personale sunt pastrate pe o perioada de 12 luni pentru candidatii respinsi. Pentru angajaiii Vesta, datele personale sunt pastrate pe perioada legala obligatorie.

5.  Colectam informatii despre dvs. atunci cand sunteti intr-o relatie contractuala cu Biofarm in calitate de partener contractual

Folosim aceste aceste informatii despre dvs. pentru toate activitatile legate de derularea contractului. Datele personale sunt utilizate doar in scopul executarii contractului. Orice prelucrare suplimentara va trebui justificata. Prelucrarea datelor se face pe perioada derularii contractului. Dupa finalizarea contractului, conform legislatiei fiscale aplicabila platilor datele personale din instrumente de plata si contract vor fi prelucrate pe o perioada de 10 ani.

6.  Colectam informatii despre dvs. atunci cand detineti calitate de actionar Biofarm.

Mai multe detalii despre aceasta prelucrare puteti gasi intr-un document separat, creat in mod expres pentru actionari. Acest document poate fi accesat aici.

Nu vom împartasi niciodata, nu vindem sau nu furnizam in alt mod datele dumneavoastra personale colectate de noi catre terte parti in scopuri de marketing.

Cum folosim informatiile pe care le colectam


Informatiile dvs. vor fi utilizate pentru:

-         perfectarea contractelor;

-         transmiterea de oferte personalizate;

-         pentru prelucrarea si livrarea comenzilor;

-         solutionarea problemelor legate de comanda

-         retunarea produselor si rambursarea contravalorii;

-         servicii de suport clienti;

-         pentru transmiterea de mesaje de marketing;

-         pentru imbunatatirea serviciilor noastre;

-         procesul de recrutare si selectie candidati;

-         apararea intereselor legitime ale Biofarm S.A

-         dovedirea calitatii de actionar

Informatiile dvs. pot fi impartasite cu companii terte ce au statut de furnizor al Biofarm S.A

Biofarm S.A poate uneori sa fie obligata sa dezvăluie informatiile dvs. unor terte parti externe, cum ar fi autoritatile locale, instantele judecatoresti si tribunale, organismele de reglementare si / sau agentiile de aplicare a legii in scopul respectarii legilor si reglementarilor aplicabile sau ca raspuns la o procedura legala.
Vom impartasi, de asemenea, informatiile dvs. personale cu terte parti daca avem consimtamantul dumneavoastra sau pentru a detecta, a preveni sau a aborda in alt mod fraude, brese de securitate sau probleme tehnice sau pentru a ne proteja impotriva incalcarii drepturilor de proprietate sau impotriva incalcarii sigurantei utilizatorilor, a altor candidati, a angajatilor si a altor persoane vizate, sau in cazurile prevazute de lege.

 

Minori


Site-ul www.biofarm.ro nu este destinat si nu colectează prin intermediul site-ului, cu buna stiinta informatii de la copiii sub 18 ani. Accesarea si utilizarea site-ului de catre minori reprezinta acordul implicit al tutorelui legal in navigarea site-ului nostru de catre minorul aflat in intretinere. De asemenea daca vom descoperi ca un minor a folosit site-ul nostru fara aprobarea reprezentatului legal, vom sterge toate datele personale despre acesta.

Cum impartim informatii cu terti?

Vom dezvalui datele dvs cu caracter personal doar in scopurile si acelor terte parti, dupa cum este descris mai jos. Biofarm S.A va lua masurile necesare pentru a se asigura ca datele dvs cu caracter personal sunt prelucrate, securizate si transferate conform legii in vigoare.

 


 


Furnizorii de servicii externi

 

Acolo unde este necesar, vom insarcina alte companii si persoane fizice sa indeplineasca anumite sarcini care contribuie la serviciile noastre, in numele nostru, in cadrul acordurilor de prelucrare a datelor furnizate pentru care v-ati dat consimtamantul explicit. Putem, de exemplu, sa furnizam, date cu caracter personal cstre curieri, agenti, contractori sau parteneri pentru gazduirea bazelor noastre de date, pentru serviciile de prelucrare a datelor sau pentru a va trimite informatii pe care le-ati solicitat. Vom partaja sau pune la dispozitie furnizorilor externi de servicii acele informatii, in masura necesara, pentru a procesa solicitarile dumneavoastra. Aceste informatii nu pot fi folosite de acestia pentru orice alte scopuri, in special nu pentru scopurile lor sau pentru terte parti. Furnizorii de servicii externe Vesta sunt obligati prin contract sa respecte confidentialitatea datelor cu caracter personal.

Unii dintre furnizorii nostri externi ce au acces la datele dvoastra sunt firmele de curierat.

 

Organismele publice

 

Vom dezvalui datele dvs cu caracter personal doar organismelor publice, daca acest lucru este cerut de lege. De exemplu, Compania va raspunde solicitarilor din partea instantelor judecatoresti, organelor de aplicare a legii, agentiilor de reglementare si altor autoritati publice si oficiale, care pot include astfel de autoritati si din afara tarii de resedinta.

 

Cat timp vom pastra datele cu caracter personal?

 

Cu exceptia cazului in care va opuneti prelucrarii datelor cu caracter personal de catre noi si / sau solicitati stergerea datelor dvs personale, se aplica urmatoarele perioade de retentie, in conformitate cu politica noastra privind retentia de date, pentru urmatoarele categorii de date cu caracter personal:

●       Daca nu intervine un contract intre noi datele tale vor fi pastrate 12 luni.

●       Nu va stocam datele cu caracter personal mai mult decat este necesar pentru scopul pentru care le-am retinut sau pentru a respecta o lege sau cerinta statutara

●       In cazul comenzilor datele dvoastră vor fi pastrate cel putin 10 ani conform Codului fiscal din Romania.

●       In cazul mesajelor de marketing, va pastram datele timp de 12 luni, de la data la care v-ati dat acordul, daca un astfel de acord a fost baza legala a prelucrarii

●       In cazul campaniilor de recrutare tip de 12 luni pentru candidatii respinsi pe parcursul procesului

●       Datele din browser si cookie-uri vor fi pastrate 24 luni de la sesiune.

●       Pe perioada cat detineti calitatea de actionar in compania Biofarm S.A

 

Sunt in siguranta datele dvoastra colectate si prelucrate de Biofarm S.A?

 

Avem masuri de securitate fizica, electronica si manageriala pentru protejarea si asigurarea informatiilor pe care le colectam si procesam.
Retineti insa ca din pacate, nici o transmisie de date nu este garantata 100% sigura
Sunteti responsabil de numele dvs. de utilizator si de parola: pastrati-le in siguranta si in siguranta!
Daca aveti banuiala ca confidentialitatea datelor dvs. a fost incalcata, va rugăa sa ne contactati imediat la email
dpo.biofarm@biofarm.ro

 

 

Drepturile dvs. legale

 

Ca persoana vizata aveti drepturi legale specifice cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectam de la dvs. Biofarm va va respecta drepturile individuale si se va ocupa de interesele dumneavoastra in mod corespunzator.

●       Dreptul de retragere a consimtamantului: Va puteti retrage consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, in orice moment.

 

●       Dreptul la rectificare: Puteti obtine de la noi rectificarea datelor cu caracter personal care va privesc. Facem eforturi rezonabile pentru a pastra datele cu caracter personal care sunt utilizate continuu si care sunt in posesia sau controlul nostru - exacte, complete, actuale si relevante, pe baza celor mai recente informatii disponibile pentru noi.

 

●       Dreptul la restrictie: Puteti obtine de la noi restrictia de prelucrare a datelor cu caracter personal, daca:

-       contestati corectitudinea datelor cu caracter personal pentru perioada in care noi trebuie sa verificam exactitatea,

-       prelucrarea este ilegala si solicitati restricționarea prelucrarii mai degraba decat stergerea datelor cu caracter personal,

-       nu mai avem nevoie de datele dvs cu caracter personal, dar dvs le solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept, sau

-       va opuneti prelucrarii in perioada in care verificam daca motivele noastre legitime au intaietate fata de ale dvs.

 

●       Dreptul de acces: Ne puteti cere informatii cu privire la datele cu caracter personal pe care le detinem despre dumneavoastra, inclusiv informatii cu privire la ce categorii de date cu caracter personal avem  in posesie sau control, pentru ce sunt folosite, de unde le-am colectat, daca nu sunt colectate direct de la dvs si cui i-au fost dezvaluite, daca este cazul. Puteti obtine un exemplar de la noi, gratuit, continand datele cu caracter personal pe care le detinem despre dvs. Ne rezervam dreptul de a percepe o taxa rezonabila pentru fiecare exemplar suplimentar pe care l-ati putea solicita.  

 

●       Dreptul la portabilitate: La cerere, vom transfera datele cu caracter personal catre un alt operator, acolo unde este posibil dpdv tehnic, cu conditia ca prelucrarea sa se bazeze pe consimtamantul dvs sau sa fie necesara pentru executarea unui contract. Mai degraba decat sa primiti un exemplar cu datele dvs. cu caracter personal, puteti solicita sa va transferam datele direct catre alt operator, specificat de dvs.

 

●       Dreptul la stergere: puteti obtine de la noi stergerea datelor cu caracter personal, in cazul in care:

-       datele dvs personale nu ne mai sunt necesare in raport cu scopurile pentru care au fost colectate sau sunt prelucrate in alt mod;

-       aveti dreptul de a va opune prelucrarii ulterioare a datelor cu caracter personal (a se vedea mai jos) si sa va executati acest drept de obiectie la prelucrare;

-      datele cu caracter personal au fost prelucrate in mod ilegal;

Cu exceptia cazului in care prelucrarea este necesara

-       in vederea indeplinirii unei obligatii legale care necesita prelucrarea de catre noi;

-       in special pentru cerintele legale de pastrare a datelor;

-      pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept.

 

●       Dreptul de opozitie: Ati putea obiecta - in orice moment - la prelucrarea datelor cu

caracter personal datorita situatiei dvs. speciale, cu conditia ca prelucrarea sa nu se bazeze pe consimtamantul dumneavoastra, ci pe interesele noastre legitime sau cele ale unei terte parti. In acest caz, nu vom mai procesa datele cu caracter personal, daca nu putem demonstra motive intemeiate, legitime si un interes major pentru prelucrarea sau pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept. Daca va opuneti prelucrarii, va rugam sa specificati daca doriti stergerea datelor cu caracter personal sau restrictia prelucrarii acestora de catre noi.

 

●       Dreptul de a depune o plangere: In cazul unei pretinse incalcari a legislatiei in vigoare privind confidentialitatea, puteti depune o plangere la autoritatea de supraveghere pentru protectia datelor . Date de contact:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, Bucuresti, Romania

Email:anspdcp@dataprotection.ro

 

Va rugam sa retineti:

●       Perioada de timp: Vom incerca sa indeplinim cererea in termen de 30 de zile. Cu toate acestea, perioada poate fi prelungita din motive specifice referitoare la dreptul legal specific sau complexitatea solicitarii.

 

●       Restricționarea accesului: In anumite situatii, este posibil sa nu putem sa va acordam acces la toate sau parte din datele cu caracter personal, din cauza prevederilor legale. Daca vom refuza solicitarea dvs. de acces, va vom informa cu privire la motivul refuzului.

 

●       Imposibilitatea identificarii: In unele cazuri, este posibil sa nu putem sa va cautam datele cu caracter personal, din cauza elementelor de identificare furnizate in cererea dumneavoastra.

In astfel de cazuri, in care nu va putem identifica precum persoana vizata, nu suntem in masura sa dam curs solicitarii dvs. de a exercita drepturile legale asa cum sunt descrise in aceasta sectiune, daca nu furnizati informatii suplimentare care sa permita identificarea dumneavoastra.

 

●       Exercitarea drepturilor dvs legale: Pentru a va exercita drepturile legale, va rugam sa contactati Responsabilul nostru cu Protectia Datelor in scris sau sub forma de text, scriind un email la dpo.biofarm@biofarm.ro

 

Nota de final

 

Va rugam sa recititi acest document, deoarece vom posta orice schimbari sau update-uri pe aceasta pagina, bineinteles ca schimbarile semnificative vor fi, desigur, notificate prin e-mail.

 

 

Aceasta versiune a fost actualizata la data de 02.10.2018