Echilibrul dintre stiinta si natura
peste 90 de ani de traditie si stiinta

ro / eng

1

Siguranta medicamentului

BIOFARM este permanent interesat de siguranţa utilizării medicamentelor companiei.

Farmacovigilenţa studiază siguranţa medicamentelor prin detectarea, evaluarea, raportarea/ monitorizarea şi prevenirea reacţiilor adverse şi a altor probleme legate de utilizarea medicamentelor.

Serviciul de Farmacovigilenţă al SC BIOFARM SA răspunde la o problemă de sănătate publică, având un rol important pentru siguranţa pacienţilor şi un aport semnificativ la transmiterea informaţiilor corecte către consumatori, la promovarea utilizării raţionale şi la analizarea permanentă a raportului beneficiu-risc pentru medicamentele din portofoliul companiei noastre.

Activităţile acestui serviciu includ:

- colectarea informaţiilor de la medici, farmacişti şi pacienţi, privind reacţiile adverse asociate medicamentelor din portofoliul companiei;

- evaluarea acestor informaţii şi transmiterea lor către Autorităţile Competente din teritoriile unde sunt puse pe piaţă medicamentele companiei;

- întocmirea protocoalelor studiilor de siguranţă realizate de companie în perioada post-autorizare;

- evaluarea continuă a datelor de siguranţă în perioada post-autorizare;

- întocmirea de comunicări către profesioniştii din domeniul sănătăţii cu privire la orice probleme relevante de siguranţă.
Pentru a obţine mai multe informaţii privind siguranţa medicamentelor BIOFARM puteţi contacta:

- Reprezentantul Medical al companiei;

- Persoana responsabilă cu Farmacovigilenţa:

Laura Lucia Pătrașcu

e-mail: farmacovigilenta@biofarm.ro
tel: (004)021.31.64.832 / (004)021.30.10.640
mobil: (004)0754.333.752

Dacă doriţi să raportaţi o reacţie adversă suspectată la oricare dintre medicamentele BIOFARM puteţi descărca aici "Fisa de raportare a reactiilor adverse". Acestea includ orice reacţii adverse menţionate sau nu în prospectul medicamentului.

După ce completaţi formularul cu toate informaţiile disponibile, îl puteţi expedia în atenţia Serviciului de Farmacovigilenţă al SC BIOFARM SA:

- prin fax la numărul: (004)021.30.10.646; (004)021.30.10.605

- pe e-mail:office@biofarm.ro
farmacovigilenta@biofarm.ro

- prin poştă, la adresa: Str. Logofătul Tăutu, nr. 99, sector 3, cod poştal 031212, Bucureşti, România.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa medicamentelor BIOFARM.